Tre plantor

Odlingen

Vi har en odlingsyta på 1100 kvadratmeter där vi odlar upp många av våra sommarblommor, som vi sedan har till försäljning i butiken under sommaren. Här nedan följer ett axplock av det vi odlar. Varje år har vi några nya sorter. Kom in i butiken och kolla vilka som är nya för i år.

Pelargon

I början på februari börjar de första pelargonsticklingarna planteras i våra växthus. Pelargoner är något som vi odlar mycket av. Pelargonerna är nämligen transportkänsliga så vi ser en stor skillnad på kvalitét då vi kan sälja de direkt på plats.

Surfinia

Vem vill inte ha stora prunkande Surfinior i ampeln eller balkonglådan? Vi  odlar dem i många fina färger, från de traditionella rosa, röda och vita till svarta och limegröna. I folkmun kallas surfinian ibland också för hängpetunia vilket inte är så konstigt då den ser ut som en petunia men är hängande.

Femtunga

Namnet har den fått av sitt utseende. Blommorna ser nämligen ut som om de är 5 st vita, blå eller rosa tungor som sitter ihop. De har  ett hängande växtsätt och trivs även bra på det skuggiga och lite blåsiga ställena.