Meny
 

-Transformer

Transformerbar dekorationsboll

Denna rostfria dekorationsboll har spännande möjligheter i offentliga och kommersiella miljöer.

Produkten är laserskuren i ett standardmönter som lätt ändras efter kundens önskemål. Produkten som är uppbyggd i skalform, kan monteras omvänt redan i standardutförandet. Produkten kan även beställas utan hål för att kunna dekormålas. Dekormålning offereras separat. Ljussättning av boll och blomma är förberedd med genomgående hål mot skulpturens ledningssystem.

Monteringsbeskrivning:

Vid montage av bladen används ett montagestativ med ett rör 100 mm som kan köpas separat eller tillverkas lokalt 1 m högt på stabil platta. Produkten väger cirka 85 kg.

Varje blad monteras med säkerhetsskruvar som medföljer i satsen. En centrumstång med övre fästplatta används för att centrera bladen. För att underlätta montaget fästs först de övre skruvarna. Vid montaget monteras bladen med löst monterade skruvar så varje blad kan justeras in i rätt läge och böjning för att få en slät boll. Först därefter dras skruvarna slutligen åt. Samtliga skruvar smörjs med kopparpasta för att underlätta demonteringen.

Vid montering av blomutseende monteras först det inre bladet på det bredare partiet på hållaren. Därefter monteras de 6 yttre bladen som då skapar en liljeformad blomma. Blomman har en ytterdiameter på 2 m.

Bollen lyfts på plats med hjälp av en lyftögla på toppen.

Blommontaget lyft på plats med hjälp av en central ögla som montras i centrumstångens fäste.

Vid montering av dessa produkter på blomsterskulpturerna skall monteringen ske nedifrån och uppåt. Omvänd ordning vid demontering.

Några ord på vägen:

  • Tvinga inte in skruvarna i felaktig riktning så att gängorna förstörs. Gängorna är anpassade för att det skall gå lätt att skruva i dem.
  • Använd alltid en klick med kopparpasta på gängorna eftersom rostfritt mot rostfritt har en tendens att nypa ihop.
  • Vid demontering, samla produktens delar i en skyddande omgivning för att inte repa stålets ytskikt.
  • Har ni en målad produkt, så bör den inte vändas till blomutseende då riskerar man att målningen krackelerar i stark vind.

Vad är rostfritt & hur sköter man sina rostfria produkter på bästa sätt för längre hållbarhet?

Klicka här för att få svaret!

 
 
 
© Mölltorps Utemiljö & Handelsträdgård AB | Trädgårdsgatan 5, 546 72 Mölltorp | 0505-300 75, 0505-307 52