Meny
perenner  

Perenner

Vi har ca 550 sorters perenner i vårt sortiment, och kan dessutom oftast ordna ytterligare sorter utanför vårt inneliggande sortiment. Självklart hittar du massor av sorter när det gäller både Phlox, Pioner, Funkia och mycket annat.

Perenner, Blomsterfunkia, Hosta fortuneiEn av våra favoriter

Blomsterfunkian är en traditionell växt som passar bra inom många områden. Allt från den stilrena japaninspirerade trädgården till marktäckare i halvskuggiga och skuggiga lägen, som tålig kontrast till stenar och vatten, i rabatter och som en mjuk följeslagare längs skuggiga stigar. Blomsterfunkian är ett pålitligt och lättskött tillskott till din trädgård. Får den bara någorlunda fuktighetshållande jord och inte alltför gassande sol och torka, så kan den ge din trädgård glädje i många år framöver. Lägg gärna kompost runt dina funkior på våren.

årets perennÅrets perenn 2015.

Vit skogsaster, Aster divaricatus, blommar på sensommar och höst ända ut mot oktober med vita skira strålblommor.       Men mest tacksam är den då den klarar även de svåraste lägena i en trädgård, som torr skugga. Blomningen till det mörkgröna bladverket gör den mycket dekorativ, älskad också av insekter och på hösten av fåglar som pickar frön från fröställningarna. Skogsastern kan odlas i hela landet, trivs i de flesta trädgårdsjordar och är snygg i såväl woodland som i kruka. Och fin att plocka in i buketter. I norra Sverige bör den planteras skyddat så den hinner blomma innan det blir frysgrader. Läs mer om den fina vita skogsastern på perennagruppens hemsida, där du får tips om samplanteringsväxter och annan info om årets perenn.

Några av våra perenner: 
 
© Mölltorps växtinredningar | Trädgårdsgatan 5, 546 72 Mölltorp | 0505-300 75, 0505-307 52